För sjunde året i rad bjuder vi in till en lärorik och innovativ dag helt tillägnad krav. Kravdagen är en konferens helt i sin egen klass där vi varvar inspirerande och kunniga talare med en öppen och kreativ atmosfär där du får chans att ta din expertis till en helt ny nivå.

Idag går produktutvecklingen bara snabbare och snabbare. Produkter hinner bli gamla och tråkiga innan de ens når marknaden. Det är väldigt länge sen som kravhantering handlade om kravspecifikationer tjocka som Nationalencyklopedins samlade verk. Istället pratar vi om agile och lean, om user stories och impact mapping, om scrum och kanban och om team och kommunikation.

Men har så mycket förändrats egentligen? Vill vi inte fortfarande leverera produkter som uppskattas och används? Vill vi inte fortfarande förstå vilka problem som behöver lösas, för vem de behöver lösas och hur vi lyckas skapa så mycket värde som möjligt med så lite ansträngning som möjligt? Är det inte fortfarande så att kommunikation är svårt, att krav i skriven form kan tolkas lite hursomhelst och att det är svårt att veta vilka modeller eller metoder som fungerar i olika situationer?

_MG_0526 _MG_0626


Med Kravdagen 2018 vill vi lyfta fram de metoder, modeller och principer inom kravhantering som alltid varit bra att kunna och som fortfarande är det. De som hjälper oss att förstå problemet bättre och ta fram bättre produkter oavsett om vi jobbar agilt eller på något helt annat sätt. Vi kan kalla det best practices eller grunderna i kravhantering – det är inte så viktigt.

Självklart kastar vi även en liten blick framåt och bjuder som vanligt på lite inspiration från en vinkel du kanske inte var beredd på. Krav handlar om innovation, kreativitet och kommunikation mellan människor och det är vad vi fokuserar på under Kravdagen. Trots dryga 200 deltagare föregående år håller Kravdagen en personlig och öppen atmosfär där alla röster blir hörda och är välkomna.

_MG_0725 _MG_0702


Require Logga
knowit_black

Kravdagen anordnas av Knowit Require, ett specialistföretag inom kravhantering.