Tobias Nilsson

Kvalitet och funktion i balans

Hur går du praktiskt tillväga för att hitta en bra balans mellan kvalitetsegenskaper och funktionella krav?

Jeff Pattons två bildserier av Mona Lisa har drygt 10 år på nacken. I teorin är metaforen för inkrementell och iterativ utveckling ganska lätt att förstå; Antingen börjar du med produktionsmässig kvalitet från start och bygger på fler och fler funktioner efter hand, eller så börjar du med att ta fram ett utkast som ger översikt av alla funktioner, men låter kvaliteten växa fram i omgångar.

Mona Lisa by Jeff Patton 2007Det krävs dock en hel del övning för att bli uppmärksam på hur båda dessa approacher samspelar i verkliga projekt, och hur du aktivt kan bidra till att varken hamna i det ena eller det andra diket.
Om talaren: 

Tobias Nilsson är konsult från Knowit med ett specialintresse för kravanalys, coaching och kommunikation mellan människor. Med en bakgrund på verksamhetssidan har han i snart fem år jobbat huvudsakligen med agila metoder och utvecklingsteam i snabbrörliga och föränderliga miljöer. Bland rollerna han har haft ingår Scrum Master, Product Owner, Kravanalytiker, Sales Controller och Projektledare.